VABLJENI NA OTVORITEV SKUPINSKE LIKOVNE RAZSTAVE,
 KI BO 7. FEBRUARJA 2024 OB 18:00 URI 
V KOPRSKI  ART RETAR GALERIJI, KIDRIČEVA/MLADINSKA ULICA 1

RAZSTAVA: KULT # URA 2024

 Razstava je namenjena obeležitvi državnega praznika kulture in bo potekala od 8. do 22. februarja 2024. 
Za ogled in nakup bo odprto med 10:00 in 18:00 uro. Vstop prost.

RAZSTAVLJAJO:

SAŠO KOMPARE

DEJAN KOBILICA

ALENKA VRHOVNIK TEŽAK

 Vabljeni!

razstavljali so:

SKUPINSKA LIKOVNA RAZSTAVA "KULT#URA 24", ART RETAR GALERIJA, Koper, 8.-22.2.2024

ALENKA VRHOVNIK TEŽAK, SAŠO KOMPARE, DEJAN KOBILICA so predstavili svoje novejše umetniške izdelke.

RAZSTAVLJAJO:

ALENKA VRHOVNIK TEŽAK

ALENKA VRHOVNIK TEŽAK ustvarja pod umetniškim imenom Art Vivianne (www.artvivianne.com). S slikanjem se ukvarja že celo življenje, kar predstavlja drugi pol njene poslovne kariere. Obiskovala je različne likovne šole ter tečaje v Sloveniji in ZDA in je ustanovna članica online Art Life School iz Denverja v Coloradou. Verjame, da je umetnost darilo in da je narava njen največji navdih ter da obiskovanje pomembnih muzejev in galerij predstavlja najboljšo šolo za spoznavanje višjih izrazov umetnosti. Njena dela so optimistična, saj slika iz izhodišča ljubezni, obilja in sočutja do drugih.dejan kobilica

DEJAN KOBILICA se je rodil leta 1967 v Ljubljani. Zanimajo ga različne zvrsti umetnosti; od glasbe, fotografije in grafičnega oblikovanja do slikarstva. Ustvarja predvsem v tehnikah olje na platnu in akrila ter mešane tehnike z različnimi teksturami. Od bolj realističnih začetkov, kot so pokrajine, portreti in akti, ga je pot pripeljala do bolj abstraktnih idej, kjer se izraža predvsem z eksperimentiranjem. Udeležil se je več slikarskih tečajev, svoja dela pa je do sedaj predstavil na dveh samostojnih in več skupinskih razstavah.


Sašo Kompare

Sašo Kompare, 1960. Leta 1991 ga je pritegnilo področje uporabne umetnosti. Zavzeto je začel odkrivati neizmerne možnosti ustvarjanja s steklom. Kot samouk še vedno veliko preizkuša in raziskuje. S toplotno obdelavo stekla ustvarja vznemirljive abstraktne oblike in teksture. S fotografiranjem ustvarjalno odkriva fantazijske mikro svetove, ki se skrivajo v detajlih izvirno obdelanega stekla. Živi in ustvarja v studiu Ajdovščini.


NOVOLETNA PRODAJNA RAZSTAVA

Razveselite se konec leta z nakupom umetniške slike. Presenetite svoje poslovne partnerje za novo leto z umetnino.  Obdarite svoje najdražje za božične praznike s sliko!

Vabljeni na novoletno prodajno razstavo, ki bo od 2. do 30. 12. 2023 
v Art Retar Galeriji v Kopru.

Izbirali boste lahko med deli priznanih slovenskih sodobnih abstraktnih umetnikov/ic: 

Vojko Anzeljc, 
Rok Blenkuš, 
Ines Hikl, Nina Tomšič Polegek in Iztok Retar

dr. iztok retar

IZTOK RETAR, 1958, ŽIVI V KOPRU, JE DOKTOR PEDAGOŠKIH ZNANOSTI IN UPOKOJENI VISOKOŠOLSKI UČITELJ UNIVERZE NA PRIMORSKEM. Z ABSTRAKTNIM SLIKANJEM, KOT SLIKAR SAMOUK, NADGRAJUJE AKADEMSKO KARIERO. USTVARJA V ATELJEJU V MALIJI IN ČRPA NAVDIH IZ MEDITERANA. PREPOZNAN JE PO ŽIVAHNOSTI IN PISANOSTI ABSTRAKTNIH PODOB JADRNIC, MORJA, SONCA IN VETRA. IZRAŽA SE S TEHNIKO VEČPLASTNIH NANOSOV BARV V OBLIKI ČRT IN PIK SVOJA DELA RAZSTAVLJA IN PRODAJA V KOPRSKI GALERIJI ART RETAR.


vojko anZeljc

VOJKO ANZELJC, 1970, ŽIVI V LJUBLJANI, JE UVELJAVLJEN FILMSKI IN TELEVIZIJSKI REŽISER IN SCENARIST. POZNAN PO TV ODDAJI ODKLOP, TV NANIZANKAH TV DOBER DAN, ČOKOLADNE SANJE, ENA ŽLAHTNA ŠTORIJA, V IMENU LJUDSTVA, FILMIH ZADNJA VEČERJA, RDEČA RAKETA, SFINGA, GOLA RESNICA.  KOT SLIKAR NADALJUJE UMETNIŠKO RAZISKOVANJE NA POLJU VIZUALNEGA. ZANIMA GA PROUČEVANJE MEJE MED KONKRETNIM FIGURATIVNIM  IN ABSTRAKTNIM. VELIKO  RAZMIŠLJA TUDI O SIMBOLIKI LIKOVNIH PODOB.  NJEGOVA MENTORICA JE AKADEMSKA SLIKARKA BARBARA KASTELEC.

rok blenkuš
Rok Blenkuš je leta 1970 rojen Ljubljančan. Po eni strani zagrizen poslovnež, po drugi slikar, ki skozi umetnost izraža svoja čustva ter svoj pogled na lepoto okoli sebe. V procesu svoje ustvarjalnosti išče resnično zgodbo, ki se skriva v modelu. Pogosto ljudi, ki jih riše ali slika, prestavi v pravljično deželo kot akt in na ta način razbije oklepe, ter razgali njihova najbolj intimna čustva. Glavna značilnost Blenkuševega ustvarjanja je njegova odločna poteza, ki jo izraža  skozi linije svinčnika na papirju ali z nanosi čopiča na grundirano platno, s čimer opazovalcu prikliče pravi obraz in dušo portretiranega modela. Rokova dela krasijo zasebne in poslovne prostore kupcev v Sloveniji, ZDA, Veliki Britaniji, Italiji, Grčiji in Braziliji.

 

 

 

ines hikl

INES HIKL,1969, JE DIPLOMIRALA NA NARAVOSLOVNOTEHNIŠKI FAKULTETI, ODDELKU ZA TEKSTILNO TEHNOLOGIJO V LJUBLJANI IN MAGISTRIRALA NA FAKULTETI ZA ORGANIZACIJSKE VEDE V KRANJU. PROFESIONALNO ŽIVLJENJE JE NAMENILA KAKOVOSTI, SKLADNOSTI IN PRAVILOM, S SLIKANJEM PA VSTOPA V DRUGAČEN SVET, KJER PLATNO POSTANE SVOBODA, NAČIN ZA SPROSTITEV IN UMIRJANJE DUHA. ŽELJA PO USTVARJANJU, SE KAŽE SKOZI RAZNOLIKE IZDELKE, KI SO ODRAZ NJENEGA OSEBNEGA RAZVOJA. SLIKARSKI EKSPERIMENTI, V KATERIH PREVLADUJEJO IGRE BARV IN TEKSTUR, ODRAŽAJO SVOBODO IN STRAST DO USTVARJANJA LASTNIH PRAVIL V ABSTRAKTNEM SVETU UMETNOSTI.

nina tomšič polegek

NINA TOMŠIČ POLEGEK, 1992, ŽIVI V NOVEM MESTU, JE DIPLOMIRANA SLIKARKA, MAGISTRSKA ŠTUDENTKA SLIKARSTVA IN REKREATIVNA ŠPORTNICA. NA UMETNIŠKEM PODROČJU JE DEJAVNA PREDVSEM NA PODROČJU SLIKARSTVA, IMELA JE TRI SAMOSTOJNE SLIKARSKE RAZSTAVE IN VEČ SKUPINSKIH. USTVARJANJE ŠIRI ŠE NA RISBE IN ILUSTRACIJE. TRENUTNA PRIORITETA JE ABSTRAKCIJA IN ABSTRAKTNO SLIKARSTVO, KI TEMELJI NA MEŠANI TEHNIKI, SE PA LAHKO ZGODI, DA V PRIHODNJE PREIDE TUDI V KAKŠNO DRUGO ZVRST.

UTRINKI Z NOVOLETNE PRODAJNE SKUPINSKE LIKOVNE RAZSTAVE 2023

VOJKO ANZELJC

"KAJ TI JE DEKLICA"
90 X 70 cm, akril in olje na platnu, 2023, cena: 900 EUR

ROK BLENKUŠ

"FANT, KI SE JE ZALJUBIL V LONDON"
120 X 80 cm, akril na platnu, 2017, cena: 1.400 eur

INES HIKL

"SONCE V NJENIH LASEH"
70 X 50 cm, akril na platnu, 2020, cena: 350 eur

NINA TOMŠIČ POLEGEK

"KRKA SANJAVA
120 x 50 cm, akril na platnu, 2023, cena: 400 eur

IZTOK RETAR

"Z VETROM"
80 X 90 cm, akril na platnu, 2023, cena 900 eur

z razstave

Otvoritev razstave je bila 2.12.2023 ob 17 uri v koprski Art Retar galeriji.

V USTVARJALNEM KLEPETU...

Režiser in slikar Vojko Anzeljc in igralec Brane Grubar na razstavi.

sodelovanje in povezovanje...

Akademska slikarka Nina Tomšič Polegek in Iztok Retar pred Ninimi slikami.

vsebinski prispevek k oživitvi mestnega jedra...

Odprtje likovne galerije in prirejanje likovnih razstav je lahko dodana vrednost revitalizacije koprskega središča...

druženje...

Razstavo je obiskala tudi priznana slovenska violinistka Anja Bukovec (levo). Nina Hikl in Iztok Retar razpravljata med drugim tudi o umetni inteligenci v slikarstvu...

IZTOK RETAR IN ROK BLENKUŠ

Art prijatelja.

pisana Otvoritev...

Otvoritev razstave je bila praznično zaznamovana.

VABLJENI...

Razstava bo odprta do konca veselega decembra... 30.12.2023. Oglasite se!